ArtikelenWanneer mag ik weer in de zon na een haartransplantatie?

Wanneer mag ik weer in de zon na een haartransplantatie?

Het is zomer, de zon schijnt en het is warm...is het wel slim om nu een haartransplantatie te plannen? Geen gekke vraag, want het is bekend dat een haartransplantatie en zon over het algemeen niet goed samengaan.

Maar, dat wil niet zeggen dat het niet kan. Je zult alleen met een aantal zaken rekening moeten houden. In dit artikel geven we je meer inzicht in de do’s en dont’s op dit gebied. 

In de zon na een haartransplantatie

Een haartransplantatie is een ingreep die impact heeft op de hoofdhuid. Er zullen korstjes ontstaan en de huid is gevoelig voor verbranding. Om je hoofdhuid en de getransplanteerde haren te beschermen tegen schadelijke UV-straling, raden we je aan om minimaal twee weken niet in de zon te gaan zitten zonder bescherming van een losse pet of hoed.

Na deze 14 dagen is het goed om je hoofdhuid nog minimaal twee maanden extra te beschermen. Uiteraard is het belangrijk om ook daarna voorzichtig te zijn. Verbranden is nooit goed, ook niet voor een geheelde huid.

Een haartransplantatie bij warm weer

Ook hitte heeft invloed op het herstel na een haartransplantatie. Want warm weer betekent dat je meer zweet dan normaal. En dat kan irritatie en jeuk veroorzaken. Krabben mag absoluut niet, want daar kun je littekens en ontstekingen door krijgen. Om jeuk tegen te gaan, is het belangrijk dat je de beschikking hebt over een koele plek, liefst met airco. Daarnaast kun je op de vierde dag na de behandeling de Beauclinic Aloë Vera spray gebruiken op het donorgebied. Vanaf dag zeven mag dit ook op het implantatiegebied.

De beste periode voor een haartransplantatie

Met een goede voorbereiding en de juiste voorzorgsmaatregelen kan het in elke periode van het jaar. Een haartransplantatie vereist enige hersteltijd, dus het kan handig zijn om de procedure te plannen op een moment dat je kunt rusten en je kunt concentreren op het herstelproces.

Het is belangrijk om een consult te plannen met een gekwalificeerde haartransplantatiespecialist. Deze professional kan je situatie beoordelen, je specifieke behoeften bespreken en je adviseren over de beste timing voor een haartransplantatie op basis van jouw individuele omstandigheden.

Meer weten?

Overweeg je een haartransplantatie? Laat je dan goed adviseren. In een vrijblijvend adviesgesprek informeren we je tot in detail over de procedure, mogelijke bijwerkingen en wat je kunt verwachten tijdens het herstel.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×